Umeå Konst & Ramaffär AB

Inramning

Groglass Artglass

groglass provglas storEtt av marknadens mest använda och omtyckta reflexfria glas. Avancerad tillverkningsteknologi garanterar en hög kvalitet på glaset. Det höga ljusgenomsläppet framhäver bildens rätta färger samtidigt som det tar bort de mesta av reflexerna. Glaset finns i 70%, 92% och upp till 100% UV-skydd. Art Glass är reptåligt och lättanvänt.

Artglass Waterwhite finns i storlekarna 110×160 cm, 80×120 cm och 100×160 cm.

Artglass finns även som Artglass Waterwhite UV 92% i storlekarna 100×160 cm, 120×160 cm och 165×225 cm.

Inramning....

 

kiabild

När jag sitter och tittar igenom den dokumentationen vi har gjort under årens lopp så är det med ett stort leende.

Vilka fantastiska föremål och tavlor vi har haft den äran att sätta ram och glas på ! 

Just föremål, som vi kallar objektinramning är av allra högsta variation. Vi har ramat hårflätor, medaljer, kläder, bollar, statyer, pengar, dockor, chilinötter, trumpinnar, medicinflaskor, ortopediska skruvar, en brudklänning, blommor, glasögon osv...Listan kan göras hur lång som helst. Roliga inramningar med speciallösningar. När det kommer till konst på papper eller duk så är ju motivet ( och priset på innehållet ) det som skiftar mest. Allt ifrån katten på kattsandspåsen till högt värderad grafik, måleri och fotografi. Men oavsett kvalitè, motiv eller pris så är det i betraktarens/ ägarens ögon och hjärta värdefullt. Det vet vi rammakare och behandlar det därefter. Det finns ett enormt utbud av ramlister, passepartouter och glas att använda sig kreativt av. Och det är vi duktiga på. För mig som inramningsdesigner, kreatör, antik och inredningsintresserad så bollar jag gärna ideèr med dig som kund.

Välkommen till oss !

Catharina Jacobsson

 

 

Se över din konst!

Var rädd om din konst!

 
Vet du om att den inramade konst du nyss köpte, eller fick ärva, kan vara inramad på ett felaktigt sätt med material som på sikt skadar verket?

Här får du information om hur du upptäcker en felaktigt utförd inramning och hur du går tillväga för att rätta till problemet innan det är för sent.

Vid inramning av konstverk är det viktigt att endast använda åldersbeständig kartong och att inte lägga glaset direkt mot verket. Före 1980-talet använde svenska konstinramare i allmänhet inte åldersbeständig kartong. Detta gör att du bör vara extra uppmärksam på konst som är inramad före denna tid.

Säkra tecken på en felaktigt utförd inramning är gulnad passepartout med mörk snittyta, bruna fläckar och missfärgningar, antingen på konstverket eller på passepartouten. En passepartout är den kartong som vid de flesta inramningar omger verket och ligger mellan det och glaset.

En konstinramare har kunskap om papper och hur olika material reagerar med olika konsttekniker. De kan även se om själva konstverket är skadat och i sådant fall förmedla kontakt till en konservator. Konstinramare arbetar alltid i nära samarbete med både konservatorer och konstnärer.

Här nedan ser du exempel på ett fuktskadat grafiskt blad som efter ett besök hos en papperskonservator har återfått sin glans. Nu behöver det bara få en snygg inramning så är det som nytt igen.

                                                     fore_efter_0_1

Mer information om inramning hittar ni på : http://www.gbf.se/konstinramning

 

 

 

Objektinramning

Mycket mer än bara bilder

Med idéer, fritt tänkande och fantasi kan mycket uträttas. Kanske är det bättre att förvara barnens första skor i en vacker låda på väggen istället för i en kartong i källaren. Kanske kan hole in one bollen som hamnar inom ram och glas påminna dig varje dag om ditt livs golfrunda.

Släpp loss din fantasi och låt kära föremål komma fram ur gömmorna. En förvaring som ofta är tryggare och roligare än den nuvarande platsen.  


Vårda dina saker att minnas - för bestående värden

Ramen

Vem är det som bestämmer vad som passar, konstnären, motivet, ägaren eller rammakaren? Hur nära följer ramarna inramningstrender, arkitektur, möbelstilar eller nya tekniker? Vi har under de senaste femhundra åren sett ramen förändras oerhört. Varje ramstil har varit populär i ca 50-års intervaller och var oftast helt annorlunda i stil än den föregående perioden. Man gick från tunga grova ramar till förgyllda med skurna ornament, från svagt mönstrade, lätta guldramar till ädelträ.o.s.v.

Läs mer: Ramen